Saray CHP İlçe Başkanlığından “Andımız” Açıklaması

Değerli Saraylılar; Sabah güneşinin yeni yeni bizlere selam durup içimizi ısıtmaya başladığı saatlerde,bembeyaz yakaları ve mavi önlükleri ile adeta nazar boncukları gibi sıraya dizilmiş çocukların tek bir sesten ,tek bir yürekten ,tek bir nefesle ettiği yemindir ANDIMIZ. Sabahın ayazını yener ,yürekleri ısıtır,uykuları açar.Yedi yaşında ,sekiz yaşında ve daha büyük ilkokul öğrencileri; en yüksek sesle ben..

Saray CHP İlçe Başkanlığından “Andımız” Açıklaması
Tarih : Okunma : 132 views Yorum Yap

Değerli Saraylılar;

Sabah güneşinin yeni yeni bizlere selam durup içimizi ısıtmaya başladığı saatlerde,bembeyaz yakaları ve mavi önlükleri ile adeta nazar boncukları gibi sıraya dizilmiş çocukların tek bir sesten ,tek bir yürekten ,tek bir nefesle ettiği yemindir ANDIMIZ.

Sabahın ayazını yener ,yürekleri ısıtır,uykuları açar.Yedi yaşında ,sekiz yaşında ve daha büyük ilkokul öğrencileri; en yüksek sesle ben söylemeliyim diye birbirleri ile yarışır.Parmak kaldırır öğrenciler,kürsüye çıkıp marşa öncülük edebilmek için.

Yaş ilerledikçe mıh gibi akla kazınır bu sözler.

“Türküm, doğruyum, çalışkanım,”diye.Bu ülkenin gelecek nesillerine yol çizer.Kimileri yaş kemale erse de okuyamaz ,o da ayrı gerçi.

“İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.”der.Bizim toplumumuzun, bu toprakların ananesini,kurallarını anlatır.

“Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.”der.Hedef verir.Hiçbir zaman varolanla yetinmememiz gerektiğini anlatır.Hep bir adım daha ileri gitmemizi söyler.

“Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!” der.Büyük önderimize söz veririz.Senin önderliğinde, vatanı için canını verenlere söz veriyoruz.Sen bu ülkeyi yoktan var ettin, niceleri bizim bu bayrak altın da yaşayabilmemiz için canını verdi,biz bunun değerini biliyoruz,gözünüz arkada kalmasın, emanetinize sahip çıkacağız ,yolunuzdan dönmeyeceğiz deriz.

Tekrar tekrar okuyoruz neden yasaklanır anlayamıyoruz fakat yasaklayanların gayelerini çok net anlayabiliyoruz.

Türküm demekten rahatsız oluyorlar veya rahatsız olunduğunu söylüyorlar.Bu vatanın toprakları üzerinde yaşayan kimse Türküm demekten rahatsız olmaz,olamaz.Türklük söyledikleri gibi bizi ayrıştıran bir köken değil, ülkemizde yaşayan herkesi birbirine bağlayan temel kıstastır.

Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de kimseye kimlik sorulmadı veya kimse bunu dert etmedi.Kürt,Laz,Çerkez,Rum ve niceleri bayrağımız için, dilimiz için ,Türkiye için sırtsırta verdi, yanyana can verdi.

Asla dokunulmaması gereken yerlere dokunuluyor ve yasaklar getiriliyor.CHP Saray ilçe başkanlığı olarak uyarıyoruz.Değerlerimize dokunmayınız.Siz andımızı okullardan kaldırırsınız fakat bizler evlatlarımızı evlerimizden okula gönderirken yine söyleriz And’ımızı.Her kelimesini yine ezberletiriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
CHP Saray ilçe başkanlığı

İlk yorumu siz yazın